UITNODIGING INFORMATIEBIJEENKOMST BOSVRIENDEN
WOENSDAG 23 JANUARI 2019,

Door Gilsing lokale media

Je bent bosvriend omdat je boom-adoptanten, vrijwilliger of sponsor bent. Het bestuur vindt het belangrijk om goed contact te onderhouden met haar bosvrienden. Hierbij nodig ik je van harte uit voor de jaarlijkse informatiebijeenkomst van de stichting burgerbos.


Speciale aandacht willen wij dit jaar besteden aan de biodiversiteit, oftewel het belang van de bloemetjes en de bijtjes. Op ons verzoek zal Philip Apeldoorn, tuinontwerper, imker en dorpsgenoot op onze informatieavond op 23 januari 2019 uitleg geven over de moeilijke term biodiversiteit.
De natuur is nooit en nergens monotoon. Biodiversiteit is noodzaak voor leven. Iedere plek is weer anders. Grond, planten en dieren, licht, lucht en water: alles werkt op elkaar in. Wij ademen de zuivere zuurstof in die planten produceren, planten leven voor een deel van het koolzuurgas dat wij uitademen. In het burgerbos streven we naar zo veel mogelijk diversiteit: Biodiversiteit
Een tuin zonder groen is levenloos. Een tuin met maar één soort groen is saai, misschien esthetisch magnifiek, maar statisch. Levend groen wil weelderig zijn, uitbundig, rijk, aansprekend, eindeloos verrassend en dus gevarieerd. Beleef de seizoenen met planten, geniet van hun bloemen en bladkleuren, wuivende graspluimen, vogelbezoek, kikkers en libellen. De natuur is fantastisch, ook in je eigen tuin. Maak het zo rijk mogelijk om je heen. Kies wat je het mooiste vindt uit de eindeloze variatie die er is. Wat kun jij doen in je eigen tuin?
De avond beginnen wij uiteraard met het terug- en vooruitkijken. Je kunt met ons meedenken over de koers die we als burgerbos gaan varen.
Programma:
19.45 uur Ontvangst met koffie, thee of fris
20.00 uur Korte terugblik. Waar zijn we op dit moment nog mee bezig? Vooruitblik.
20.30 uur Pauze
20.45 uur Philip Apeldoorn: biodiversiteit, oftewel het belang van de bloemetjes en de bijtjes.
Wat kun jijdoen in de eigen tuin?
21.30 uur: Sluiting
Plaats: Bibliotheek Reuver, Pastoor Vranckenlaan18, Deur gesloten? Even aanbellen.
Tip: Stuur deze uitnodiging door naar je familieleden, wellicht zijn er nog meer geïnteresseerden.
Wij kijken er naar uit jou te ontmoeten.
Namens het bestuur,

Jan Vullers, voorzitter

|Doorsturen