Algemeen

Jong en oud zijn samen KERNgezond bezig!


BEESEL – Op woensdagochtend 7 maart vonden op basisschool Het Spick de smaaklessen plaats in het kader van het project KERNgezond. Niet alleen de kinderen van de groepen 5/6 namen hier aan deel maar ook de ouderen van Saam Dagbesteding.

Tijdens de gezamenlijke opening ontving Kars een mooie trofee voor zijn winnende foto van de maand. De trofee werd beschikbaar gesteld door Boots Sportprijzen. Hierna was het tijd om in 3 groepen aan de slag te gaan.

Bij het eerste onderdeel maakten de jongeren en ouderen samen een gezonde wrap door allemaal gezonde groenten klein te snijden en deze samen met de kipfilet op de wrap te doen. Één groepje maakt gezonde snackstengels door paprika, komkommer en bleekselderij in dunne staafjes te snijden en deze te serveren met een griekse yoghurt met bieslook.

Als andere onderdelen werd er in gemixte teams een voedingsquiz gedaan waarbij nagedacht, geroken en geproefd moest worden. Verder werden er spellen gespeeld die de ouderen vanuit de dagbesteding hadden meegenomen.

Jong en oud vermaakten zich zichtbaar met elkaar en aten als afsluiting ook samen de gemaakte wraps en snackstengels op. Een smakelijke en leuke afsluiter van wederom een geslaagde ochtend.

|Doorsturen

Agenda>>> Klik hier voor de complete Agenda.Aanbiedingen!

Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

Laatste reacties