En de boer, hij ploegde voort…

 

In het etalageproject dat in samenwerking met de gemeente Beesel en de Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal werd opgestart is het weer tijd om aandacht te geven aan een ander thema.

De werkgroep bijzondere projecten heeft dit keer gekozen voor een expositie over het boerenleven. De boer van vroeger is de agrarisch ondernemer van tegenwoordig. In de etalages van de voormalige apotheek aan de Rijksweg te Reuver zal een terugblik te zien zijn naar het verleden. Naast foto’s van boerderijen, het boerenwerk op de akker en bij het vee, enzovoort zullen ook kleine gereedschappen en voorwerpen de etalages sieren. Oude tijden herleven bij het zien van al dit moois uit het nostalgische kleinschalige boerenleven.

De werkgroep roept de lezers die beschikken over foto’s en kleine voorwerpen met dit onderwerp en deze in bruikleen ter beschikking willen stellen op zich te melden via het e-mailadres etalageproject@ziggo.nl .

|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  Herenfiets Hybride merk Merida

  De fiets is circa 9jaar oud maar ziet er nog uit als nieuw. Vorig jaar is de fiets gereviseerd (nieuw tandwielblock-ketting en nieuwe buitenbanden (anti lek). Frame maat 59. Heeft U interesse ??? Bel dan even, we komen er samen wel uit.          Telefoon 0475-481258 Lees meer
 • Headline 1

  Steenkuismachine

  Steenkuismachine 2 x 5 beitels. Bediening door 2 personen mogelijk 1,5 pK of 1,1 KW. 0032897013330 Lees meer
 • Headline 1

  Electrische heggenschaar

  Wegens overcompleet te koop electrische heggenschaar met beveiliging en beschermhoes Lees meer
 • Headline 1

  Te koop grote atlas

  Te koop: grote Atlas met werddelen en alle landen. In zeer goede staa. Lees meer
 • Headline 1

  Dieren Opvang Pension

  Goede opvang nodig voor uw kat (ander klein huisdier)? Ik, vakbekwaam dierenhouder, zorg graag voor ze in kleinschalige, huiselijke omgeving (in Herten) Lees meer

Laatste reacties